¨Jag har utlovat att införa Sundlöv Statue denna säsong¨…

Begav mig ner till ishallen i Jakan en regnig måndagskväll för att träffa Beles no 1 Mikael ”Sundlöv” Sundling. Det var ett tag sedan jag var nere i hallen men man glömmer aldrig den ljuvliga doften som leder mig in mot Beles omklädningsrum och dess nya faciliteter. Omklädningsrummen (Bele har två st, ett för träning och ett för match) är snyggt nymålade i grön-vita färger, Beles egna bastu visar 55 grader och sportdrycks-kylen är numer fylld med ”egen” dryck ifrån det lokala bryggeriet. Det har hänt mycket sen sist. Vid stereon står han, Bele ena målis med no 1 på tröjan. Mikael Sundling.

– Grattis, hörde att du slog nytt personligt rekord i antal minuter som du höll nollan. Vad är hemligheten? Ändrad kost, uppladdning eller har du helt enkelt börjat värma upp?

-Tack! Jag tror i alla fall att det var nytt rekord. Visserligen är det ju bara två perioder denna säsong. Surt att jag inte lyckas stänga helt mot Bucks. Hade varit skönt att gå in i nästa säsong med en ny nolla. 

-Årets Iron league börjar lida mot sitt slut. Vad tar du med dig från säsongen

– Kul att vinna lite fler fighter än mot förra säsongen. Det känns som att vi har lyckats etablera oss bra i nya Iron League. Även kul att se att vi blir fler folk på träningarna och att vissa verkar få komma till hemma så att framtiden säkras för BELE. Det ser ljust ut! 

-Ni slåss om en fjärdeplats med endast en match kvar. Trodde du själv att Bele skulle bli ett topplag iår. Det har ju sett minst sagt lite svagt ut under föregående år.

-Jag räknar med att fjärdeplatsen är klar. Att vi ska torska mot Skå i sista är mot all förmodan. När vi möttes i första omgången så var det en rejäl överkörning. Teknisk knock out!

-Någon speciell spelare som du vill lyfta fram?

-Jag har utlovat att införa priset Sundlöv Statue denna säsong. Priset kommer att gå till den mest värdefulla spelaren för mig. Jag kan inte avslöja vem som är favorit till priset, men vill man försöka att greppa det sista halmstrået så skulle det sitta fint med en lasagnerulle vid samlingen på söndag. -Något som du kan dela med dig av ifrån Bele-bastun i år?

-Rapporten från bastun är att den fortfarande håller starka 55 grader. En höjdpunkt som jag tycker är värd att nämna är när vi hade ett helt kamerateam från Japan på plats. Jag tror speciellt att tjejen som bevaka GoPro kameran uppskattade Fejs manöver med att kasta handduken. Sen så antar jag även att det är en fröjd att få se mig kliva in där med en löst hängande handduk runt höften. Den beryktade bastun upplevs bäst på plats och jag uppmanar alla spelarfruar och älskarinnor att ansluta till den avslutande träningen nästa fredag.

Jag tackar Micke för intervjun och räcker över en påse ”schlager edition” chips som tack.

/Bo Honjo

Kommentera