Honjo scoutar forsättningsfyran

11 januari är det nedsläpp i den historiskt första matchen i ”nya” fortsättningsfyran. Bele gästar Grimsta och VAIKen. Beles egna reporter, Honjo, tog sig ut på stan i mellandagarna för att scouta de ”nya” lagen i serien. Nedan följer en del observationer och länkar:

Lidingö Islanders HC
Laget slutade på tredje plats i Öst/Väst. 7 segrar, 3 kryss och 3 torsk blev det. De använde 30 spelare under säsongen och gjorde 60 mål på 13 matcher. De verkar ha två spelare som vann den interna poängligan överlägset. Per Hedström och Alex Jeremic är spelare som Bele får hålla ett extra öga på. Lidingö spelar, inte helt oväntat, ute på Lidingö. De gästar Jakan den 9e februari kl 19.00. Jag tror att Lidingö kan hamna i topp. De ser ut att ha lite rutin som kan gynna en sånt här serieupplägg.

Solna HC
Laget slutade femma i Öst/väst. Endast 4 vinster på 13 matcher. Solna kommer gästa Jakan 19 januari och jag börjar med att citera ifrån deras webb: Vi startar nu om med vårt A-lag och gör en mycket seriös satsning för att få laget att klättra upp i divisionerna och återvända till Div. 2 där vi hör hemma. Lag som deltar i serien: Brinkens IF, Lidingö Islanders, Nordia HC, Sundbybergs IK, Vällingby AIK och Duvbo IK. Första delmålet har de uppenbarligen misslyckats med då de missade Allfyran. Dock finns ju en chans att klättra direkt genom att första och främst vinna Fortsättningsfyran. Blir spännande att se hur seriös deras satsning är. Jag tror att de hamnar i mitten av fortsättningsfyran. Han kollat in dom en del och de imponerar inte på mig för att bli topp tre i fortsättningsserien. Kommer att spela jämnt mot lag som Bele.

Duvbo
Ett bekant lag som Bele har spelat många jämna matcher imot. I år spelade dom i Öst/väst och kom fyra med 8 vinster på 14 matcher. 19 februari 20.00 kommer de och gästar Bele i Jakan. Duvbo verkar vara ett skönt lag med rätt inställning på den här nivån. Jag tippar Duvbo som topp.

Vällingby AIK
1
1 januari kommer Bele på besök. Laget slutade 6a i Öst/Väst med endast 3 vinster på 13 matcher. Bele och VAIKen har möts vid några få tillfällen genom åren och ifrån dessa möten är det VAIKen som har plusstatistiken. Jag ser fram emot att komma på besök borta på Grimsta. Svårtippat lag men jag skulle säga i mitten.

Generellt så känns lagen ifrån Väst/öst något hetare än lagen ifrån Norra fyran. Men vi får se vad lag som Västerby och Västerort hittar på nu efter jul. Men vi får se, det kan ju gå snabbt i hockey och nere i dessa serien så kan mycket hända beroende på vilka spelare som kommer till matchstart.

ÄNTLIGEN ÄR VI IGÅNG SNART IGEN.

wc3 Foto: Nicklas Johansson

vinkylare, vinglas, champagneskalar, champagnesabel, bestick