182 utvisningsminuter i mötet med Ulriksdal

Ulriksdal - BBIF

3-2 (2-0)(1-2)

Tyvärr så fick domarna huvudrollen denna sena onsdags kväll i Solna.

Under matchens första tio minuter utdelade domarn hela nio st 2 minutare och av dessa nio tilldelades åtta till gästande Bele. Efter en stunds vilda diskussioner mellan bägge lags kaptener och domare (där även hemmalaget inte förstod vad kvällens svartränder håll på med) så spelades faktiskt en hel! minut innan nästa tvåa utdelades. Man kan säga att domarna satte en nivå som varken Bele eller Usk var vana vid. Självfallet så ska vi inte skylla ifrån oss på domarna utan kan bara konstatera att bägge lagen spelade stundtals ett något "på gränsen" spel!

Efter att ha spelat boxplay de första tio minutrarna lyckas Usk sätta pucken bakom Filip i Belekassen, tid 10.49. Därefter fortsätter utvisningarna för bägge lagen och efter 13.41 visar tavlan 2-0.

Med två minuter kvar av perioden utbryter ett större slagsmål efter att en Usk spelare lyckats bjuda en Belespelare på ett något annolunda fall. De flesta Usk spelarna hoppar in från båset för att få ett kraftövertag mot de vitklädda. Snart därefter lyckas även vissa vitklädda besegra sargkanten och tar sig in för att hjälpa sina medspelare. Därefter brakar kaoset loss. Domarna blir galna och blåser av matchen och sätter sig med lagets kapener för att "överlägga".

Allt detta resulterar i 4 st matchstraff samt att Usk dessutom tilldelas en 20 minutare...
I andra tilldelas Bele endast en tvåa och Usk tre st tvåor!

Bele är nära i slutminutrarna att kvittera men får till slut se sig besegrade med 3-2.

Matchen kan samanfattas medföljande: 40 spelade minuter,
182 utvisningsminuter (Bele 90, Usk 92), 5 st mål och 27 skott på mål....