"Det började en sen sommarkväll vid poolen med en kall i handen"
 

Det hela började en sen sommarkväll vid poolen med ett par kalla i handen. Idén om att dra ihop Bele Hockey igen började gro och kort därefter snackade Danne med såväl förbund och klubben, IK Bele. Bele gav grönt ljus och förbundet sa att deadline var om två! dagar. För att vi skulle kunna ro i land med hela spektaklet behövdes spelare också. Vi satte ihop en lista med tänkbara gubbar som blev ca 20 namn lång och satte igång och ringa. Alltifrån tunga backar, materialförvaltare och flickvänner som kunde agera som cheerladies Responsen var total.

Inte ett negativt svar kom från de första tio med undantag av någon som skulle plugga på annan ort. När vi fått drygt tio namn var vi tillräckligt nöjda för att anmäla laget. Den efterföljande veckan upplevde vi som oerhört rolig. Det kom samtal dagligen om folk som var sugna. Man mötte folk på stan som på långa avvägar hört talas om att Bele Hockey var igång igen och undrade om de fick vara med.

Nu hade vi kommit en bit på planeringsstadiet och vi fortsatte flertalet kvällar vid Dannes pool med ett par kalla och diskuterade upplägget. Så plötsligt kom ett erbjudande från Hanson Brothers. De undrade om ville spela en träningsmatch mot dem den 20 oktober. Självklart sa vi och ringde ihop ett lag. Här hade vi ett antal gubbar som varken spelat eller knappt stått på is de närmsta åren, och kliver rakt in i en träningsmatch utan någon som helst träning.

Samling i Belehuset för att rota fram byxor och gamla damasker. Efter det följde fem välbesökta träningar i Järfälla Ishall. Vi var som minst 18 ”spelare” på isen och det var en måndagskväll kl 22.00, och som mest var vi nästan fem femmor. Denna uppslutning måste tyda på ett stort sug efter hockey.

Allt eftersom åren gick så växte laget fram med dess stomme som spelar än idag. Vi har också lyckats bygga upp en organisation och resultat som nu placeras oss på den övre halvan av tabellen iställe tför i botten som var vår placering de första säsongerna.


Sex år senare står vi här med en trupp där de flesta var med ända sedan träningsmatchen mot Hanson Brothers, en trupp som älskar att spela hockey och framför allt att ha kul tillsammans. Vårt motto är att man ska ha hjärta för laget och passa in i gruppen. Vi har byggt upp en organisation kring laget med allt ifrån materalinköpare, fotografer, polare som skriker och skjuter av bengaler på läktaren, sponsorer och webdesigners.

Vi hoppas att vi ses nere i hallen en lördagskväll (bästa förfestartiden) eller på uterinken i snöstormen med ett par bengaler i nävarna. Vårt mål är att bjuda på underhållning i varje match vare sig det är iform av vackra mål (mindre troligt) eller andra överaskningar.

Tillsammans med våra sammarbetspartner presenterar vi stolt Bele Hockey säsongen 06/07 och årets upplaga av Ironleague.
-Vårt NHL var det nån som sa...

-Vi instämmer !

Hör av dig till oss om du vill bli vår samarbetspatner.


/Chefen