Storseger under lördagen

Hittills så skulle man kunna dela in serien i år i tre olika gruppen: Tre lag i toppen, tre lag i botten och sen Bele i mitten. Bele har fått stryk med stora siffror och vunnit med stora siffror. Under lördagseftermiddagen var det så dax för en storseger. Denna gång i returmötet mot Västerort i Kallhäll.

För att sammanfatta matchen lite; Bele inleder ganska mycket bättre med ett högre tempo och bättre puckskicklighet. Större delen av matchen spelas i Västerbys zon. Första målen kommer efter 6.38 i spel 4 mot 5. Ganska kul mål. Mange Måhl ska rensa i boxplay och skickar ner pucken i sargen bakom Västerbys mål, pucken studsar ut och vem är inte först om inte Matte Johansson som drar till direkt och så har vi Beleledning. I första periodens sista minut utökas ledningen till 2-0 genom ett snyggt mål av Jonas Martinsson. Skotten vinner Bele med hela 24-4.

I andra perioden är det Västerby som gör första målet genom Daniel Svensson som satte fart längs med sargen och kan skära in och dra ett skott i mål bakom Sundlöv i Beleburen. Resten av målen görs dock av Bele. 3-1 sätter Mange Måhlin och 4-1 gör Daniel Stenlund på assist från Beles nyförvärv Fredrik Ek. Bele vinner skotten med 14-6 i andra.

I tredje perioden tar Bele befälet över matchen och gör 4 mål. Först ut är måltjuven Tommy Lundgren som får fritt mitt i slottet och kan dra upp trissan i nätet. Därefter får vi se nyförvärvet Fredrik Ek sätta 6-1, Plutten sätter därefter 7-1 (enligt matchprotokollet men jag trodde det var Tommy Olssons skridsko?). Lite oklart, som Coatch hade sagt om vem det var. 8-1 sätter Captain Norrland. Skotten slutar 58-23. Bele kan hurra för seger!

Nästa match är återigen i Kallhäll. Fredag kväll mot Västerby. Sen på söndag får vi se tungviktsmötet mellan Bele och Hanson Brothers i Järfälla ishall 19.00.

bild 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vinkylare, vinglas, champagneskalar