Storvinst mot ärkerivalen Hanson Brothers

Matcherna mot Hanson Brothers är alltid speciella för Bele. Lagen har tampats under många år och matcherna har utmärkt sig med uterinkar, fyverkerier, bengalhav, Winter classic matcher, inkastade grishuvuden, ofantligt många utvisningsminuter, badtunnor, familjedagar och självklart en hel del vackra mål. Några i alla fall. Historiskt är det dessa matcher som har lockat mest publik i Ironleague genom åren.

Tyvärr så finns inte våra uterinkar kvar men matcherna är fortfarande årets höjdpunkt och jag hoppas att det så blir under flera år framöver.

Matchen ikväll innefattade en ny innebörd. Både Bele och Systrarna kämpar runt strecken för att hålla sig kvar i division 4 kommande säsong. Hanson har höjt sig under den senare delen av säsongen och hade känn på att komma ovanför strecken. Bele med någon poäng mer hittar vi på platsen ovanför Hanson. Mycket som stod på spel med andra ord under lördagskvällen.

Matchen ikväll blev Beles och slutade hela 8-1. Solklar storseger. Bele spelade bra, fick mycket skott på mål och hade också en del flyt med att få in puckarna bakom Savage i Hanson målet. Men ett vinnande lag måste ju ha lite flyt också. Serrander kan vi notera för hans första hattrick sedan urminnes tid. Det tog honom 35 spelade minuter. Övriga målskyttar i Bele i kväll blev Adam Sundström, Stenlund och två st slagskott ifrån Malmström. Skotten vann dock Hanson med 40-38. Och Hanson var absolut inte dåliga ikväll. Bele var bara bättre helt enkelt.
Kan också nämnas att Wallklint storspelade och lördagskvällen till ära och han var väl värd sportdryck efter matchens sista minut. Även Serrander kunde fira ett hattrick senare på kvällen.

Vi får se vad som händer nu eller framför allt nästa säsong då, vad det nu verkar, Bele är klara för div 4 och Hanson ramlar ner i div 5. Vi får vänta och se hur det blir. En sak är i alla fall säkert och det är att vi kommer få se fler möten mellan Bele och Hanson Brothers, sen är det lite oklart vad som kommer att vara Ironleague kommande säsong.

/Bosse Honjo

1258579421_resized

vinkylare, vinglas, champagneskalar, champagnesabel, bestick