Svettigt i Vallentuna

2013-11-06

Detta historiska första mötet mellan Ormsta och Bele Hockey (på 2000-talet) slutade inte riktigt som vi hade önskat. Förutsättningarna var inte helt optimala denna tisdagsafton. Sjukstuga i Belelägret men tillslut kom vi till start med 10 gubbar plus keeper. Blev några minuter senare en gubbe till efter att Wallklint spurtat tillbaka till Jakan för att hämta Serranders kvarglömda trunk. Han hann med en sightseeing i Vallentuna, Mc Drive i både Stäket och Rissne, hämta trunken i Jakan och dessutom issa Serranders två klubbor.

Ormsta såg heta ut kvällen till ära. Drygt 34 spelare rusade ut ur gapet ur en svart cobra, i en nedsläckt hall med typ världens minsta strob, inför en publik på säkert över 100 pers. Kul att få se ett intro på borta is, det höjer verkligen inramningen. Tyvärr har både spelare och fans i Bele blivit alldeles för bekväma under senare år och det var länge sedan vi fick se ett intro på hemmais. Men för att få en återblick innan vi går in på en redogörelse ifrån matchen vill jag titta på dessa två klipp. Nostalgi!

Åter till matchen i Vallentuna:
Ormsta startar i ett lite högre tempo. Bele är fortfarande 11 utespelare men det dröjer inte länge innan Beles enda Miljonär, Jocke, får en tackling mot huvudet och får kliva av. Ormsta vinner första perioden med 2-0 och skotten med hela 25-5. Sundlöv i Belemålet storspelar och tar minst 4 frilägen. Det brukar vara tufft att möte Bele men ikväll blev vi bara färre och färre. Andra perioden fortsätter och Ormstas tempo går dock ner lite men de fortsätter att ånga på emot Sundlöv i Belemålet. Sundlöv fortsätter storspela. Efter andra står det 5-0 och skotten slutade 20-6.

Tredje period och Bele är nu 9 utespelare varav några halvskade på isen. (ja, jag försöker skylla på att detta var anledningen till stor torsken) Några minuter in i tredje är det 8 utespelare kvar i båsen. Några i avbytarbåset och några i utvisningsbåset. Frilägena fortsätter mot Sundlöv och tillslut ledsnar han och Wallklint får kliva in i buren efter 7-0. Sista minutrarna är det sju spelare kvar.

Matchen slutar 9-0 och nu ser vi emot ett returmöte. Ormsta var bra, inget snack om det. Ett lag som försöker lira hockey (vilket långt ifrån vad andra gör i Ironleague). Dessutom hade de full bänk. Några var tom bänkade vid ställningen 8-0.

Hur var domarna ikväll då? Spontant ganska bra! De gjorde några missar men vem gör inte det. Men betydligt färre misstag än flera av oss spelare gjorde. Godkänt betyg och bra attityd vilket tyvärr inte alla har. Blev lite förvånad över att Ormstas tränare diskuterade livligt med dom efter andra vid ställningen 5-0 över en tveksam utvisning. Känns som det finns större problem.

Kvällens målskytt blev Karl-Göran Myhrström som lyckas sätta 4 av Ormstas 9 mål. Märkligt att Beles agenterna inte lyckades scouta honom inför mötet! Bäst att hålla koll på honom inför returen.

Räddningsstatistik

BELE 1. Sundling, Mikael 84,62% (44/52)
32. Wallklint, Andreas ”fifth Hole” 91,67% (11/12)

 

Vi hörs snart igen,
Bosse Honjo

cocktailkungen

vinkylare, vinglas, champagneskalar