Träningsmatch Vällingby AIK – Bele

Brostaden Arena måndag 22 oktober 2012
Vällingby AIK – Bele 6-3 (1-0,2-2,3-1)

Under måndagskvällen bjöd Vällingby AIK in Bele till säsongens första träningsmatch. Ett taggat Bele kom till spel med 16 krigare i sina helvita bortaställ i uppladdningen inför Iron League 2012/13.

Bele startade matchen friskt och kom snabbt till kvällens första avslut på mål. Tyvärr vände det snabbt och efter dryga minuten kom VAIK i ett 2 mot 1 läge, istället för att slå den förmodade passen så avlossar Vällingby killen hemmalagets första skott på mål som slinker in vid den första stolpen. Uppförsbacke direkt efter ett skott som Mikael Sundling normalt ska ta.
En stund därefter åker Bele på våran enda utvisning under matchen! Ja, Stören spelade inte matchen. I boxplay såg det riktigt bra ut, vi tillåter VAIK enbart komma till avslut i lägen där Mikael Sundling har fri sikt och får göra ett par enkla räddningar. Ett par minuter senare får vi chansen att spela powerplay efter att en Vällingby kille tvingats till en tripping för att avstyra en riktigt farlig målchans. Bele spelar ut Vällingby under dessa 2 minuter och kommer till ett par riktigt bra avslut. Tyvärr har vi inte marginalen med oss och periodsiffrorna skrivs 1-0.

Den andra perioden inleder Bele starkt och tar tag i taktpinnen och efter 5 minuter så ringer det äntligen! Kapten Norrland visar vägen och hänger säsongens första kasse. Därefter tar Vällingby tag i matchen och pressar ner Bele i egen zon. Efter 8 minuters spel gör Vällingby dessvärre 2-1 efter att Bele tappar en kille på bortre stolpen som styr in pucken tätt intill stolpen på Sundlings stöt sida. I detta läge av matchen tappar Bele lite av orken och Vällingby pressar på mer och mer. Bele slår flertalet indianare och tappar puck i fel lägen som Vällingby tar vara på. Mikael Sundling gör ett par vassa räddningar innan han dessvärre släpper in 3-1 efter ytterligare ett pucktapp på egen blå som resulterar i ett friläge. Därefter tar Andreas Wallklint över i kassen efter att det på förhand var bestämt att våra keeprar skulle dela på matchen. När det återstår 3 minuter av perioden reducerar Bele genom ett av årets nyförvärv Robert Hellqvist, som riktigt snyggt hänger upp pucken i plock krysset efter att han blivit frispelad framför mål.

Den tredje perioden svänger lite inledningsvis där båda lagen har ett par riktigt vassa målchanser. Andreas Wallklint gör ett par riktigt vassa ingripanden och håller nere siffrorna. Tillslut får Bele in 3-3 pucken och nyförvärvet Magnus Måhl skriver in sig i målprotokollet efter 6 minuters spel i den tredje perioden. Därefter bjuder vi Vällingby på ytterligare två frilägen som båda letar sig in mellan benen på Wallklint, det senare görs av den gamla Belespelaren Matte Lindberg. Bele pressar på framåt för att komma tillbaka i matchen, men tyvärr så är det försent. Vällingby sätter spiken i kistan genom att göra 6-3 när det återstår dryga två minuter av matchen.

Sammanfattningsvis gör Bele en bra bortamatch om man bortser från några enkla misstag som Vällingby skoningslöst tar vara på. Samtliga nyförvärv i dagens trupp visar att de kommer vara en stark tillgång under vintern. Mattias Johansson blir vald till Beles bästa spelare. Även riktigt kul att några tappra supportrar hade tagit sig till matchen. Nu gäller det att finslipa det sista inför seriepremiären hemma mot Waxholm nästa onsdag och då förväntar vi oss en betydligt större klack som sjunger fram våra krigare mot serieledning!

 

Skottstatistik
VAIK 34 (11,11,12)
Bele 25 (8,7,10)

 

Utvisningar
VAIK 1×2 min
Bele 1×2 min

 

Målskyttar i Bele
Kristofer Rönnmark, Robert Hellqvist, Magnus Måhl

 

Publik
46 personer