Norrländsk hattrick i premiär

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Det är söndag, solen skiner och det är känns i luften att vi går mot kallare tider. Men att kliva in i Järfälla ishall och veta att det stundar en serieprimär mot Lidingö Islanders gör en varm i kroppen.

Lidingö är enligt mig seriens bästa lag, bra fart på skridskorna, väldigt samspelta och har det absolut bästa laget individuellt. Extremt puckskickliga och fysiska. Man kan säga att det är motsatsen till vad Bele är. Innan pucken släpps tänker jag att vi ska vara nöjda om vi får med oss 1 pinne härifrån, men sen släpps pucken och någonting händer.

Det är ett vansinnigt taggat Bele jag ser, extremt fokuserade och det är som att vi efter alla år förstår att om vi ska ha en chans här, då får vi inte slarva i någon zoon och att Wallklint inte ätit en lasangerulle innan match.

Vi börjar bra, vi står upp mot Lidingö när dom sköljer över oss och backarna står upp på blå. 01:24 in i matchen får vi säsongen och matchens första PP där vi skapar några bra chanser. 02:19 får vi chansen att spela 5 mot 3 efter en late hit, vi gör som man ska göra i hockey när man har ett PP. Vi får inte hybris och tar avslut från onödiga vinklar, pucken går upp till Norrland på backen och i det läget gör han inget misstag, Norrland tar ett par skär framåt och ser att krysset i vanlig ordning är ledigt och stänker in den. Man har sett hårdare slagskott skjutas i Järfälla Ishall men att pucken gick in, den första från säsongen ger oss enormt mycket vind i seglen. Lidingö svarar genom att göra 1-1 05:45. Resterande del av första perioden är mållös men chanserna att göra mål finns, vi fortsätter spela tryggt och står upp.

Period 2 hinner det gå 4:27 tills Lidingö hittar nätet och gör 1-2, men vi svarar minuterna senare genom ett skott av Störén som styrs in av Sonny som absolut tagit en tröja i Bele nu. Utvisningarna avlöser varandra och återigen hittar Lidingö nätet och gör 3-2, kanske en puck Wallklint borde ha men det behöver vi inte gå in på för det vet Wallklint om. Vi är löjligt utspelade i egen zoon stundtals och spelarna sliter för att få tag i pucken, det var nästan så att vaktis inte behövde spola isen i Lidingös zoon.  Lidingö åker på en tripping och Coach för dagen, Sundling tar en time out och surrar med gubbarna. Man tänker att Sundling som är målvakt inte kan så mycket om hockey men vilken utdelning det blir. Återigen är det Norrland som skjuter, dock är antagligen inte krysset ledigt då den går in strax över benskyddet. 3-3 på tavlan och jag börjar direkt spåna på en guldbankett. I samband med målet råkar Störén göra en Dick Axelsson och åker ut i 2 minuter. Störén är en bra hockeyspelare men har ett psyke som bara kan bli bättre. Vi löser deras PP efter fullt tryck i vår zoon. Minuten senare åker dom på en slashing och deras spelare  väljer sen att försöka prata sig ur situationen med domarna men det hela resulterar i ett matchstraff och 2+2 på tavlan. Vi hinner med 20 sekunder i PP när Norrland återigen hittar krysset och 4-3 är ett faktum. Hade vi fått haft mer än 50 personer på läktaren hade taket lyft. Lidingö plockar keepern med 1:32 kvar på tavlan och sätter ett enormt tryck på oss men då kliver Stören ner i hörnet, hämtar pucken av en Lidingöspelare och lyfter in pucken från egen planhalva i deras mål. Segern är ett faktum!

Den här segern är tackvare en solid laginsats där alla förstår vad som förväntas av dom, Norrland gör sin livs match och erhåller enligt rykten hatten i omklädningsrummet. En otrolig uppvisning från hans sida och man hoppas detta håller i sig och samtidigt tackar vi serrander för att norrland inte fick vara forward i år. För vart var alla forwards? Vi gör 5 mål och det är bara backar som gör målen, men skit samma, vi vinner, vi är igång med serien och nästa helg väntar Älta borta. Dom kommer få det tufft för här kommer Bele med vind i seglen!

Statistiken hittar ni här >>

#5

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2922″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]