Om klubben

Om klubben

Den 10 februari 1929 vid en träff vid ”Gula Kaféet” bildades vår anrika förening. Det blev 11 medlemmar vid starten och ordförande blev Olle Petersson, mer känd som ”knighten”. På den tiden stod fotboll och gymnastik på klubbens program  och verksamheten utökades snabbt med friidrott, skidor, en tävling i orientering, en damsektion i gång, och bordtennis. Det skulle dröja ända till 1944 innan man började med ishockey. 1959 satte kommunen upp en rink på Strömvallen iSkälby och det blev nu lagets hemmaplan såsom fotbollen. 1967 nåda A-laget division 3. IK Beles supporterförening bildades 1974 och blev snart en mycket populär förening.

Under sent 1990-tal slogs IK Bele ishockeysektion samman med rfälla HC vilket resulterade i att IK Bele ishockey gick i graven och låg nere till år 2000 då ett seniorlag startades på initiativ av Daniel Stenlund och Christer Serrander. Under åren 2006-2007 hade laget stor mediabevakning av bland annat TV4, tidningen CaféDN och är efter detta kända i hela landet för sitt spel.

Laget hör till topplagen i division 5 Stockholm. Under mars 2007 kvalade laget till division 3 utan att lyckas avancera. Laget erbjöds senare en gratisplats till division 3 som bästa tvåa men tackade nej. De vann den ärofyllda titeln ”Iron League Stockholm” (division 4) år 2007-2008 och tog en direktplats till division 3 säsongen 2008-2009, men tackade även då nej till platsen. Föreningen har sedan dess spelat i Division 4 och Division 5.

Flest matcher i Bele Hockey har Christer Serrander med sina över 300 på seniornivå, samt minst lika många på pojk- och juniornivå. Han har över 35 säsonger i Beletröjan.

Välkomna till Bele Hockey! Innan man kan bygga ett effektivt lag så gäller det att hitta spelare och ledare med rätt attityd och kärlek till hockeyn. Det krävs engagemang både på och utanför rinken. Hos oss är det lika viktigt utanför. En skön mix av människor som drar åt samma håll. Beslutet om att göra en ”omstart” av Beles seniorlag tog vi en varm sommarkväll år 2000 och därefter har det rullat på. Självklart med både toppar och dalar. Mest toppar. Men vi hade aldrig kunna göra det här utan hjälp av alla supportrar, funktionärer, spelare och ledare. Välkomna.

Christer Serrander
Bele Hockey