cart

Vår historia

Hockeyn startar 1944

1944 startar hockeyverksamheten upp och år 1959 satte kommunen upp en rink på Strömvallen i Skälby och det blev nu lagets hemmaplan såsom fotbollen. En riktig månskensrink mitt i byn. 1967 nådde A-laget division 3. IK Beles supporterförening bildades 1974 och blev snart en mycket populär förening.

Guldåren 2007-2008

Sportsligt sett så var dessa år de bästa hittills sedan omstarten 2000. Under åren dessa år hade laget stor mediabevakning av bland annat TV4, tidningen CaféDN och är efter detta kända i hela landet för sitt spel. Mest uppmärksammade blev de tuffa matcherna mot ärkerivalen Hanson Brothers. Matcherna spelade vid denna tid utomhus och det var ofta som supporterskarorna inledde med ett fantastiskt tifo så billarmen tjöt. Det spelades kvalhockey på Gotland och laget avancerade till division 3 två år i följd men valde att tacka nej till avancemang. Iron League var vårt NHL.

1929

Den 10 februari 1929 vid en träff vid ”Gula Kaféet” bildades vår anrika förening. Det blev 11 medlemmar vid starten och ordförande blev Olle Petersson, mer känd som ”knighten”.

På den tiden stod fotboll och gymnastik på klubbens program  och verksamheten utökades snabbt med friidrott, skidor, en tävling i orientering, en damsektion i gång, och bordtennis.

Omstarten 2000

Under sent 1990-tal slogs IK Bele ishockeysektion samman med Järfälla HC vilket resulterade i att IK Bele ishockey gick i graven och låg nere till år 2000 då ett seniorlag startades upp igen. Det här var ett intiativ från en skara fostrade Belespelare som antingen hade slutat efter sammanslagningen med Järfälla HC eller bytt klubbadress. Under en sen sommarkväll så fylldes ett A4 ark med 40 potentiella namn. Av dessa stod ca 38 på is några veckor senare. Ett otroligt gehör och verksamheten var igång igen med både nya spelare och nygamla.

2020 – 2021

Nu säsong – nya utmaningar. Bele spelar i division 5 norra Stockholm. Även kallad Iron League. Vi välkomnar alla spelare och fans till en ny säsong.

2020
Division 5
Bele spelar i femman. Välkomna ner till hallen. spelare och fans
2008
Iron League Guld
I sista matchen borta mot ärkerivalen Hanson Brothers på The Hanson Dome skulle det avgöras. Vid vinst så skulle titeln säkras. Spännande in på målsnöret men när den knackiga slutsignalen ljöd så stod det 1-2 på tavlan och titeln var säkrad.
2007
Kval till div 3
Bele kvalificerar sig för kval upp till trean. Detta i form av gruppspel med tre lag. Det vi kommer ihåg mest är bortamatchen mot Graip på Gotland. En händelserik helg på sjön och öjn.
2000
Omstarten
Vid poolside en sen sommarkväll tas beslut om att det är dags för omstarten. En stor dag för mänskligheten och ishockeyn.

We are on Instagram

Demos

Layout

Boxed
Wide

Background Image

Color Skin