INTERVJU MED STÖREN STURÈN No 3

Bele media ringde upp Fredrik Sturén och ställde 5 snabba:

Stören – 1 match och redan i toppen av utvisningsligan i Division 5 norra, hur förklarar du det?

Som vanligt är man på fel plats vid fel tillfälle.

Dina styrkor som hockeyspelare, vad skulle du säga att det är?

Jag bidrar inte till överkonsumtion och har inte köpt ny utrustning sedan 1991. Vi alla måste börja ta ansvar i samhället och inte konsumera i onödan.

3 förluster på 3 matcher, vad är det som inte stämmer i Bele?

Allt stämmer, fick lära mig tidigt i min karriär att det räcker att göra 1 mål framåt och att vår målvakt håller nollan, det är så man vinner hockeymatcher.

Vem i laget tycker du har mer att bevisa på isen?

Victor helt klart. Tycker han varit iskall senaste matcherna och han måste steppa upp ordentligt.

Till sist, om man ska sätta upp en TV i betongvägg, vilken strl ska man ha på pluggen då?

Plugga är för amatörer, man löder upp den och vill man flytta den svetsar man ner den.

Tack Stören!

VI ÄR IGÅNG !

Väldigt väldigt många har hört av sig och undrat varför inläggen inte duggar lika tätt längre, och vi kan bara be om ursäkt. Vi anställde en person som enbart skulle jobba med våra sociala kanaler men efter att det bruna kuvertet lämnats över har hen inte hörts av så återigen får jag, som tar absolut mest ansvar för laget utanför isen (aldrig på isen) ta tag i taktpinnen igen.

Så vad har hänt sen sist? Vi kör en genomgång av våra spelade matcher hittills och betygsätter laget, häng med!

Målvakter: Wallklint har 2 matcher spelade och han har haft undanflykter som ”ska sopa i Europa med DIF” och ”Jag är bara en träningsmålvakt”. Vad som hänt med Wallklint är det många som frågar sig, men from måndag har han lovat att även försöka konkurrera om första spaden. Det ser vi fram emot. Så vem har då vaktat kassen senaste fighterna? Wallklint har stött på en oerhörd konkurrens i Victor Fermbo. Victor är ett nygammalt nyförvärv med moderklubb IK Bele och som kommit in i laget och bidrar med bra surr och energi i omklädningsrummet. På isen då? 12 insläppta på 2 matcher och just nu 83% i räddningar får vi se som mer än godkänt. Av dom 12 insläppta är hans fel 3 och resten rår forwards för som inte jobbar hem även i år. Senast man såg Alfons i defensiv zon var nog 2018. Ett 5 mot 2 anfall mot Real Lidingö är ingen rolig upplevelse för varken backar eller Victor. Oavsett blir det intressant att följa den stenhårda konkurrensen om första spaden.

Backar: Här är det nästan som vanligt, Norrland fick reda på att han blivit pappa för ett par månader sen så hans närvaro på träningar är sådär men nu är han pågång. Norrland fick tidigt lära sig att ta ansvar uppe i Norrsjö (läs Nochö) så det där sitter i ryggmärgen. Med Dåren har det skett stora förändringar, Dåren som är känd för att vara snygg har börjat lira med kundvagn (galler) på ålderns höst. Oerhört märkligt beslut tycker laget och ingen, alltså ingen, förstår varför. Dåren har också tredje spaden och många i laget vill se honom ha första spaden nu när han ändå lirar med galler. Med stören är allt som vanligt, Jofahjälmen från 99 och träklubban från 95 håller fortfarande, vi har spelat två matcher varav Stören varit med på 1 och han ligger redan två i utvisningsligan, i hela serien. Skärpning stören. KJ har däremot överraskat med att inte köpa en enda ny pryl inför säsongen, hans agerande vid Ältas 2-1 mål senast gör att ledningen funderar på att byta ut KJ mot en kona, dock har han signat en deal med Marsblade och Arvid Nordqvist så vi kan liksom inte kasta ut honom.

Forwards: här hittar vi några tekniker men till 90% är det arbetshästar hela högen. Karmans arbetsinsats framför motståndarnas kasse senaste matcherna har varit enorm, hur mycket stryk tål killen? Stenlund ser fortfarande mjuk ut och problemen med rören är som bortblåsta. Alfsons brorsa, som ingen kan namnet på utan han heter Alfons brorsa, är också en arbetshäst som ställer till det för motståndarna och han presterar också framför kassen. Tommy däremot har blivit en helt annan spelare, från medioker till lagets nästa superstjärna. Sliter som en ardennerhäst på träningarna och orkar åka skridskor, verkar fått en vansinnigt bra deal av Bele då han sågs på parkeringen hoppa in i en bil som kostar som en etta i vasastan. Serrander är Serrander. Utan Fejs dör ishockeyn i Sverige. Ullmark har varit helt okej och tar stort ansvar i defensiven på isen för första gången vilket är kul att se. Vill också rikta ett stort tack till Pappa Ullmark som är toppgubbe i Bele Ultras. Otroligt stöd på läktaren hemma som borta. Bele har även värvat Jaromir Jagrs tremänning från Tjeckien i år, Matej Cerny, vi hittade Matej på en scouting resa hos laget HK Kraluv Dvur och efter ett par bärs så var vi överens om ett kontrakt. Matej är oerhört snabb och puckskicklig vilket är precis det vi behöver bland alla arbetshästar. det tråkiga på forwardssidan är att vi tappar Henke Forss. Henke som också fått reda på att han blivit har flyttat till Hudiksvall med familj och kommer kommande säsong representera Hudiksvalls HC i divsion 1. Tack för allt du gjort på och utanför isen Henke, vi kommer sakna dig!

Centrar: Beles Zlatan, Alfons, leder poängligan efter 2 matcher och det är oerhört viktigt, inte för oss i laget men för Alfons självförtroende. Alfons har sagt att han tycker det är skönt att Henke ska flytta så han får vara ensam på toppen. Det här blir ditt år Alfons! Kerstins grabb, Victor, gör bra ifrån sig på både träningar och matcher. Kommer med idéer på hur vi kan göra det enklare för honom att göra mål och hur alla ska jobba hem utom han själv. Fin tillgång både på och utanför isen. Nu vet jag ju inte heller om Alfons och Victor är centrar men dom brukar teka mot varandra på träningar så utgår väl från att man är center då?

Oavsett vem som spelar vart så är vi igång, vi har jävligt kul på och utanför isen, precis som Bele ska vara och nytt för iår är att vi börjat jobba med en värdegrund som består av orden ÖL KAMRATSKAP BASTU. Vi har även som det första Division 5 laget någonsin ett miljötänk då vi dricker kravmärkt kaffe. Bele vill bidra till en bättre klimat helt enkelt.

Så, division 5 22/23 då? Täby Titans har inget lag i år men ett nytt lag i Täby HC har dykt upp, ett lag som inte har någonting att göra i division 5 utan kan lika gärna börja direkt i division 1. Ett gäng otroligt spelskickliga gubbar som i princip gör vad fan dom vill på isen. Dom och Lidingö är storfavoriter till att ta hem seriesegern. Eller Real Lidingö som dom nu mera kallas i hockeyvärlden. I övrigt är det Sundbyberg, Farsta, Göta/Traneberg, Älta och Norrort som slåss om bronspengen. Extremt svårtippat vem som nyper bronset på förhand. Oavsett vem det blir så ska vi återigen ha jävligt kul den här säsongen, igen. Och ni, ni hänger med!

// #5

Ironleague 2022/23


Seriepremiär söndag 16 oktober hemma mot Lidingö.

Bele Hockey
Lidingö Islanders
Sundbyberg HS
FOC Farsta
Göta Traneberg
IFK Täby HC
Älta IF
Norrorts HCNy säsong med Bele Hockey

Isen är uppspolad, tröjorna upphängda och det börjar äntligen lukta hockey igen. Snart dags för Bele att göra entré på isen och vi ser fram emot en ny säsong. Årets trupp kommer inom kort presenteras här på Belewebben när de sista nyförvärven är klara. Kanske är just du en lovande hockeyspelare som vill vara med oss i år? Kontakta oss för mer information. Precis som förra året så kommer Bele i år att spela i Division 5 Stockholm. En serie som spelas 2×20 min med en match i veckan. Allt för att spelarna ska hinna med att engagera sig på en hög nivå både på och utanför isen.

Kan vi dela med oss utav några rapporter från Beles pre season! Nja den har i år varit ovanligt hemlig både på sociala medier och på stan. Laget har mer eller mindre gått under cover. Allt för att dölja årets kommande framgångsrecept. Men en sak är säker, sandalerna är utslitna, sportdrycken helt tömd, coach har slitit ut taktiktavlan och vårt nya klubbhus har varit välbesökt. Ses snart i hallen och välkomna till en ny säsong med Bele Hockey.

Inför seriepremiären

Äntligen dags för seriepremiär! Den 10//10 18:30 i Järfälla Ishall inleds serien för vår del!  Finns inte ord som kan beskriva hur mycket vi, och ni, har längtat efter det här. Att ord inte kan beskriva det beror antagligen på Coronan som inte tillåtit oss att spela eller träna sedan oktober 2020. Vi ska nu dyka ner i läget i laget, vem som kommer vinna poängligan i Bele och vilka som kommer vinna serien. Häng med!

Om vi börjar djupdykningen i vårt eget lag så har det väl sett ganska likadant ut som förut. Ungefär 16 pers på träningarna, NHL tempo på varenda gubbe under den första uppvärmningsövningen och sen sjunker tempot och kvaliten på passningarna och tempot på dom kommande 2 övningarna, sen lirar vi 2 mål resten av träningen och då får alla en nytändning (eller hamnar i andra andningen) och det ser bra ut i 15 minuter. Resterande 20 minuter av 2 mål är det lågt tempo, dåliga avslut och obefintlig defensivt arbete (från forwards). Dock ingen som hänger läpp för det då vi som vanligt har oerhört bra backar. I omklädningsrummet är stämningen på topp som vanligt och det är väl därför vi håller på?

Inte någon spelare som direkt sticker ut i nuläget skulle jag säga, dock väldigt kul att Niklas hittat tillbaka efter 2 års uppehåll. Komplett spelare enligt mig och det ska bli väldigt kul att se vad han kan åstadkomma i samma kedja som Alfons om Alfons lär sig att passa. Vi har inte spelat någon träningsmatch så vart vi står på söndag är väldigt oklart. Jag tror dock att både Alfons och Forss fått en utmanare i vem som kommer vinna poängligan. Dock lägger jag mina pengar på Forss som vinnare av poängligan då assist också räknas som poäng.

Tar vi en titt på lagen i serien ser det ut såhär i år:

Bele Barkarby
Norrort HC
Täby Titans
Mälarö Hockeyförening
Göta
Lidingö
Älta
Sundbyberg
Boo Panthers

Vi har inte lagt någon tid alls på att scoutat motståndet men det vi vet är att Norrort och Täby mötte varandra i en träningsmatch där Täby Titans vann med 3-0. Täby är som varje år storfavoriter att vinna serien, det grundar jag på att dom är på is året runt och har efternamn på tröjorna. Bara där har dom ett mentalt övertag, iaf på mig. Det toppat med Victor Svensson Brismo som under säsongen 19/20 gjorde 43 poäng på 16 matcher (28 mål 15 ass) får mig att tänka att det är ett misslyckande om man inte vinner serien?  Lidingö Islanders är såklart också favoriter, det mest samspelta laget i hela division 5 och det toppat med Mathias Hällback som säsongen 19/20 gjorde 33 poäng på 13 matcher (18 mål 15 ass). Att som jag, vara back när han kommer i full fart emot en med pucken och tänka ”jag går på kropp” och innan jag hunnit flytta fram mina 97 kilo mot honom, har han rundat mig, lurat ner Sundling och sprättat upp den i krysset. Är en sån som han som får mig att vilja lägga skridskorna på hyllan.

Givetvis har Bele tänkt försökt värva både Hällback och Svensson men då började Forss och Alfons gnälla om ”interna poängligan” så vi postade aldrig det redan färdiga kontraktet.

18:30 Järfälla Ishall Bele vs Norrort! Samling 13:00 på Mon Ami!

//5

 

KJ summerar säsongen

Då var det äntligen dags att summera säsongen 2020/2021. Jaha? Tänker ni, hur kan man summera en säsong när vi spelat 3 av 18 matcher? Häng med!

Ni alla minns ju min krönika inför seriepremiären, där det spekulerades i hur laget mådde fysiskt och psykiskt. jag spekulerade i vilken målvakt som kommer vara bäst i år, vilken back som kommer betyda mest för laget, hur dåliga forwards/centrar vi har i laget och vad som krävdes om man vi skulle nå pallplats. Pallplats nådde vi, vi slutar 3a i serien! Fantastisk prestation utan att egentligen göra någonting! Så fort alla är vaccinerade ryktas det om bankett, prisutdelningar och ryggdunkar. Hatten av för oss!

Gällande prisutdelningen så tänkte jag redan nu avslöja för alla fans hur priserna kommer fördelas. Ni minns ju hur jag spekulerade?

Årets Flopp: Henke Forss
Årets Genombrott: Serrander
Årets Poängkung: Alfons
Årets Målvakt: Sundling
Årets Forward: Ullmark
Årets Back: Störén
Årets Center: Mannfred
Årets mål: Erik

Då tänker jag såhär, kan vara fel (vilket det antagligen är) men genom att jag bestämmer på den här sidan så gör vi såhär. Om vi börjar med poängkung, kollar poängligan nu, har Alfons gjort 8 poäng på 3 matcher, alltså 2,66 poäng per match. Vi skulle ha lirat 18 matcher, har lirat 3, 15 matcher gånger 2,66 är 40. Alfons vinner poängligan med sina 40 poäng!!!! Vilken jävla prestation!!

Gällande årets flopp där jag sagt Henke Forss så ber jag om ursäkt inte bara till ledningen i Bele utan även till Henke. Henke fick ihop 5 poäng på 3 matcher vilket gör att han stannar på 26 poäng. Så vem blir då årets flopp? Det blir Douglas. Vet inte varför han ska bli det egentligen men ställer man in träningar och matcher i 2 månader pga flytt ska man ha skit. Höjning Douglas.

Årets Genombrott spådde jag skulle bli Mr Bele Serrander. Hans utvecklingskurva påminner om Bitcoins utveckling. Ger alltid 75% på träningar, hakar, slipar skidskor och är allmänt jobbig att möta. Du är årets genombrott Serrander!

Så var det dags att utse årets målvakt. Enligt NHL.com ligger Wallklint på 93% och Sundling på 73%. Enligt statistiken på sidan har Sundling vaktat kassen 1 match och Wallklint 2. Hur fan ska jag räkna här? Jag vill utse Sundling enbart för att jag ska få mina klubbor tejpade även nästa säsong men statistik ljuger inte. Grattis Wallklint!

Årets forward då? har sett Alfons ta tekningar på träningar så han är ju center tydligen. Slår ett öga på statsen och ser att Henke Forss bör vinna priset och så får det bli. Jag som är back värdesätter såklart när pucken är i anfallszoon och när forwards jobbar hem vilket ingen gör så ofta, det kryddat med 26 poäng gör saken otroligt enkel. Grattis Forss!!

Årets back då? Norrland hade tur att KJ inte var med i premiären och hängde 3 mål, KJ står upp för laget på isen och gör 2 matcher totalt med 26 utvisningsminuter. Dåren fortsätter skälla ut forwards på träningar och Stören har lärt sig att kontrollera sitt temperament. 4 solklara vinnare enligt mig men hockey handlar om att vinna, och det gör man genom att göra mål. Grattis Norrland!!

Årets Center blir Alfons. 40 poäng måste vara någon form av all time high i Bele?

Årets mål då? KJs Zorromål är en solklar favorit här, dock var det på träning. Här väljer jag 1 av Norrlands 3 mål i premiären. Norrland bekräftade att krysset alltid är ledigt 3 gånger om. Grattis igen Norrland!

Nu väntar en svinlång försäsong, spekulationer gällande övergångar och försäljningar, och ni, ni hänger med!
#5

GRATTIS BELE 92 ÅR !!!

Den 10 februari 1929 vid en träff vid ”Gula Kaféet” bildades vår anrika förening. Det blev 11 medlemmar vid starten och ordförande blev Olle Petersson, mer känd som ”knighten”.

Det var så vi föddes. Idag, 92 år senare så är vi en av Stockholms största föreningar med verksamhet inom fotboll, innebandy och sist men inte minst hockey. Ett starkt seniorlag som inte bara är starka utan också Sveriges skönaste hockeylag. Vi brinner för hockeyn och driver den framåt, på vårt sett. Läs mer om vår historia här.

Ett stort Grattis önskar vi klubben och till oss själva. Hoppas att vi ses snart igen i ett trångt härligt omklädningsrum med en blandad doft av nybryggt kaffe, gourmet torsdags-delikatesser samt långa garv och oklara sanningar. För att sedan hoppa ut på en nyspolad is där seket sitter redo med klocka och Beleintro, slå några puckar mot sargen och sen vänta på att domaren ska släppa pucken. Oj vad vi längtar tillbaka.

/Bele Hockey

Besök våra syskonföreningar:
Bele Barkarby Innebandy
Bele Barkarby Fotboll

Om att vara lagets stjärna!? Vi träffar KJ

I alla lag finns en stjärna. Att få titeln som stjärna är väl egentligen någonting lagkamraterna eller media säger, sen finns det dom som är självutnämnda stjärnor, så vi ringde till KJ för att kolla läget.

 

Hej KJ! Bele Media här!
Hur mycket saknar du hockeyn?

Jag saknar väl inte själva hockeyn så mycket, saknar mest att sitta med en kopp kaffe i handen i omklädningsrummet, skälla ut folk för att dom inte bidrar på isen samtidigt som Sundling tejpar mina klubbor.

Slog ett öga på dina stats, 2 matcher, 0 poäng och 27 utvisningsminuter. Kommentar?

Statistik ljuger aldrig men i det här fallet gör det ju faktiskt det. jag saknar 2 assist men har man hela sveriges domarkår emot sig så blir det såhär. Dock har jag plus 6 i statistiken, det visar en uträkning jag själv gjort.

Ingen anser att du är lagets stora stjärna men det gör du själv. Hur kommer det sig?

Jag skulle säga att jag är lagets stora stjärna utanför isen, jag ser till att gubbarna levererar på isen och jag serverar obeskrivligt bra kaffe. sen att min utrustning kostar som alla spelares tillsammans, det gör mig till storstjärna.

Hur skulle du beskriva din spelstil?

Vet inte, men många säger att jag har Jakob Silfverbergs handledare, Ove Molins skridskoåkning och Tommy Sjödins iskyla på blå. Efter slagsmålet mot Hanson Brothers har många lagt till Tie Domi också. Jag själv

Till sist, hur ser du på rådande coronaläge?

Segt, men allt det här är en konspiration från världsregeringen läste jag på nätet. Så dom måste ställas till svars.

Intervju med skadedrabbade Öhlund

Bele Media slog en signal till Öhlund som just nu är uppsatt på skadelistan på obestämd tid för att stämma av hur rehaben går.

Hej Öhlund!
Hur går rehaben?

Den går bra men det är enbart för att frun tjatar om att jag måste röra på mig och att vara pappaledig innebär inte att man bara ligger på soffan och kollar serier, vilket jag trodde.

Kommer vi få se dig i Beletröjan igen?
Jag sitter just nu i förhandlingar med styrelsen så kan inte uttala mig. Men man kan säga såhär, jag är ett visir från påskrift, att köra fågelbur när man är 40+ är pinsamt.

Vad saknar du mest med hockeyn?
Jag sitter ju brevid KJ i omklädningsrummet så hörseln på vänster öra saknar jag att inte nu, hör allt nu faktiskt. I övrigt så är det ju att gnugga slagskott mellan övningarna, visste ni förresten att jag sköt sönder ett plexiglas på en träning för 3 år sen?

Vad tror du tomten kommer med i ditt paket?
Spelförståelse och kondition.

Hur ser du på rådande Coronaläge?
Såklart tråkigt, men att hålla avstånd är ju det bästa som hänt mig, blir inget tjafs när jag vill sova på soffan hemma.

Tack Öhlund och lycka till med rehaben!
#5