Seriepremiär på söndag

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Så var det äntligen dags för seriepremiär. Bele var länge oroliga för hur våra fans skulle ta emot beskedet att vi max släpper in 50 personer på hemmamatcher enligt direktiv från FHM men det har landat väldigt väl i samtliga supporterled.

Så hur mår truppen? Syntes tydligt från första träningen att ingen har slarvat med försäsongen då samtliga spelare klarade av coopertestet och klarar man det är man med i truppen. Laget har landat in några nyförvärv och några som gör comeback efter en sejour i andra ligor världen över. Utvecklingspotentialen är fortsatt enorm i truppen såklart, men jag tänkte avlägga en rapport på samtliga positioner och spå lite hur prisutdelningen på guldbanketten kommer se ut.

Målvakter:

Sundling och Wallklint valde att förlänga med oss och det är vi oerhört glada för. Har svårt i nuläget att säga vilken som kommer ha förstaspaden under säsongen men med det intensiva spelschemat är det tur för Bele att vi har två första målvakter. Sundlings psyke har hållit ihop under samtliga träningar och Wallklint är snabbare än någonsin ner på knä. Detta är enligt honom själv resultatet av att köra marklyft. Såhär slutar räddningsprocenten enligt mig när vi summerar säsongen:

Sundling 91,7%
Wallklint: 90,1%

Backar:

Våra t-shirts med trycket ”Norrland som Forward” visade sig vara en succé rent försäljningsmässigt. På isen är det annat. Norrland kommer inte få chansen att spela forward i år heller utan kommer fortsätta som back. Enligt Serrander har Norrlands formkurva varit spikrak sen 2014 och han ser ingen anledning till att han ska få äran att spela forward, för det är något man förtjänar och inget man bara blir. Douglas Forsberg har inte setts till denna säsong. Dogge påbörjade enligt rykten en inflytt i en ny lägenhet i början av september och har missat varenda träning sen dess pga just flytt. Vi önskar Dogge lycka till med flytten och hoppas det hinner lösa sig för honom innan säsongen tar slut. Simon, som inte presterat som forward har fått tagit klivet ner på backen för att han helt enkelt var för dålig som forward. Inget mer med det. Dåren fortsätter som back vilket glädjer mig, medioker hockeyspelare som alltid kommer med tips till alla hur laget kan bli bättre, en oerhörd tillgång. Med lagets absolut bästa back, KJ, på det här ser jag ingen anledning än att ge årets uppsättning 4 av 5 solar. KJ har som vanligt inte slarvat med försäsongen och varit tongivande både på och utanför isen. Ser en overklig potential här och Bele ska vara glada att han inte gick i gårdagens draft.

Forwards: inte så mycket nytt under stjärnorna här. Alfons gnuggar på med sin lilla-gubben fint som han kört i snart 10 år. Här hittar vi också lagets första skada. Öhlund är borta på obestämd tid pga en lowerbody skada han ådrog sig i ett i slagsmål på träning med just Alfons. Öhlund, som den krigare han är, valde att stå upp för Sundling efter att Alfons delat ut en ful slashing vid blockering. Krya på dig Öhlund!

Sonny har fått en nytändning och visat upp sig ett par gånger på träning, kan tillföra otroligt mycket till laget då han faktiskt är bra på hockey. Något som oroar mig är Henke Forss som jag anser gör det för svårt för sig. Henke behöver hitta tillbaka till formen han hade säsongen 18/19 då han var seriens bästa forward. Här har Bele valt att agera och tagit in en psykolog för att få det att lossna. Henke har 25 mål i sig denna säsong men han måste bara första att han har det. Det kommer! I övrigt finns inte så många frågetecken, Fejs ser ut att hålla en säsong till men frågan är ju vart Mange Måhl tagit vägen. 2 träningar sen i September skickar dåligt signaler till laget och skapar en oro i truppen. Vart du än är Måhl, vi saknar dig. 4 av 5 solar.

Centrar: olika centrar varje träning så här har jag inte hittat några mönster. Mannfred är den enda pålitliga just nu som verkligen förstår vad det innebär att spela center. Här behöver Fejs agera om man inte ska bli fullständigt överkörda mot Lidingö på söndag. 5 av 5 solar.

Såhär tänker jag att priserna kommer fördelas på guldbanketten:

Årets Flopp: Henke Forss
Årets Genombrott: Serrander
Årets Poängkung: Alfons
Årets Målvakt: Sundling
Årets Forward: Ullmark
Årets Back: Störén
Årets Center: Mannfred
Årets mål: Erik

Nu hittar vi tagget inför söndag, nedsläpp 18:00 mot Lidingö Islanders. Vi är igång! Hemsidan är igång!

// #5[/vc_column_text][vc_single_image image=”2701″ img_size=”full” css_animation=”fadeInUp”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]