Inför seriepremiären

Äntligen dags för seriepremiär! Den 10//10 18:30 i Järfälla Ishall inleds serien för vår del!  Finns inte ord som kan beskriva hur mycket vi, och ni, har längtat efter det här. Att ord inte kan beskriva det beror antagligen på Coronan som inte tillåtit oss att spela eller träna sedan oktober 2020. Vi ska nu dyka ner i läget i laget, vem som kommer vinna poängligan i Bele och vilka som kommer vinna serien. Häng med!

Om vi börjar djupdykningen i vårt eget lag så har det väl sett ganska likadant ut som förut. Ungefär 16 pers på träningarna, NHL tempo på varenda gubbe under den första uppvärmningsövningen och sen sjunker tempot och kvaliten på passningarna och tempot på dom kommande 2 övningarna, sen lirar vi 2 mål resten av träningen och då får alla en nytändning (eller hamnar i andra andningen) och det ser bra ut i 15 minuter. Resterande 20 minuter av 2 mål är det lågt tempo, dåliga avslut och obefintlig defensivt arbete (från forwards). Dock ingen som hänger läpp för det då vi som vanligt har oerhört bra backar. I omklädningsrummet är stämningen på topp som vanligt och det är väl därför vi håller på?

Inte någon spelare som direkt sticker ut i nuläget skulle jag säga, dock väldigt kul att Niklas hittat tillbaka efter 2 års uppehåll. Komplett spelare enligt mig och det ska bli väldigt kul att se vad han kan åstadkomma i samma kedja som Alfons om Alfons lär sig att passa. Vi har inte spelat någon träningsmatch så vart vi står på söndag är väldigt oklart. Jag tror dock att både Alfons och Forss fått en utmanare i vem som kommer vinna poängligan. Dock lägger jag mina pengar på Forss som vinnare av poängligan då assist också räknas som poäng.

Tar vi en titt på lagen i serien ser det ut såhär i år:

Bele Barkarby
Norrort HC
Täby Titans
Mälarö Hockeyförening
Göta
Lidingö
Älta
Sundbyberg
Boo Panthers

Vi har inte lagt någon tid alls på att scoutat motståndet men det vi vet är att Norrort och Täby mötte varandra i en träningsmatch där Täby Titans vann med 3-0. Täby är som varje år storfavoriter att vinna serien, det grundar jag på att dom är på is året runt och har efternamn på tröjorna. Bara där har dom ett mentalt övertag, iaf på mig. Det toppat med Victor Svensson Brismo som under säsongen 19/20 gjorde 43 poäng på 16 matcher (28 mål 15 ass) får mig att tänka att det är ett misslyckande om man inte vinner serien?  Lidingö Islanders är såklart också favoriter, det mest samspelta laget i hela division 5 och det toppat med Mathias Hällback som säsongen 19/20 gjorde 33 poäng på 13 matcher (18 mål 15 ass). Att som jag, vara back när han kommer i full fart emot en med pucken och tänka ”jag går på kropp” och innan jag hunnit flytta fram mina 97 kilo mot honom, har han rundat mig, lurat ner Sundling och sprättat upp den i krysset. Är en sån som han som får mig att vilja lägga skridskorna på hyllan.

Givetvis har Bele tänkt försökt värva både Hällback och Svensson men då började Forss och Alfons gnälla om ”interna poängligan” så vi postade aldrig det redan färdiga kontraktet.

18:30 Järfälla Ishall Bele vs Norrort! Samling 13:00 på Mon Ami!

//5